ZONDAG 17 DECEMBER- 15.00 UUR- EIGEN COMPOSITIES FRERICK DEN HAAN- PIANIST

In 2021 werden drie van zijn composities gecureerd in de allergrootste playlists van Spotify en Apple Music

Frerick Den Haan – solo piano

Frerick den Haan is een pianist en componist uit Den Haag. Ontsnappend aan de hectiek van de dag schept hij met zijn composities een eigen wereld waarin chaos wordt omgezet in orde en wat een escapade creëert naar een bepaalde vorm van rust voor de geest. Iets waar veel van zijn luisteraars zich in kunnen herkennen. Frerick experimenteert in zijn muziek met elementen uit de filmmuziek, klassieke muziek en popmuziek waarbij hij bewust de melancholiek van de piano opzoekt.

Met een korte aanloop wist hij in zeer korte tijd miljoenen mensen aan zich te binden. In 2021 werden drie van zijn composities gecureerd in de allergrootste playlists van Spotify en Apple Music waar hij als eenpitter tussen grote namen als Ludovico Einaudi, Max Richter, Nils Frahm, Joep Beving e.a. werd opgenomen. Zijn muziek werd gebruikt onder de korte animatiefilm L’Étranger van illustrator en animator Sarah Pannekoek. Deze film werd meermaals genomineerd in binnen- en buitenland op gerenommeerde filmfestivals waaronder FilmOneFest (USA), Framed Groningen (NL) en Longless Film Festival (IT). Naast zijn solo pianoproject speelt hij toetsen in de bekende Nederlandse indiepopband Handsome Poets.

Tijdens deze bijzondere middag in Theaterhuis Amalia speelt Frerick zijn favoriete werken voor jullie waarbij hij jullie ook een inkijkje geeft in zijn composities.

  • Informatie voorstelling:
  • Datum:
  • ZONDAG 17 DECEMBER
  • Aanvang: 15.00 UUR
  • Deur open: 14.30 UUR
  • Prijs: 29,50 EURO
  • PRIJS IS INCL. KOFFIE/ THEE VOORAF EN DRANKJE NA AFLOOP.