Over ons

WELKOM IN THEATERHUIS AMALIA

Adres: Amaliastraat 12 Den Haag
Contact: info@theaterhuisamalia.nl of  06 – 48 15 15 84

Stichting Theaterhuis Amalia werd opgericht in 2003 door actrice Sheila Lever. Het (huiskamer) theater is gevestigd op een van de mooiste locaties van Den Haag op steenworp afstand van Paleis Noordeinde! Theaterhuis Amalia brengt professioneel en eigentijds theater met maatschappelijk geëngageerde onderwerpen dichter bij de mensen. Dit betekent in de praktijk dat de voorstellingen niet in de reguliere theaters staan, maar gespeeld worden op intieme kleinschalige locaties: een atelier, een veilinghuis, een collegezaal, een Regentenkamer, een Orangerie, een kasteelkamer, en in het bijzonder in de huiskamer van het theaterhuis! De bezoekers maken deel uit van het decor en zitten er(meestal) midden in of boven op. De producties worden gemaakt met zo min mogelijk techniek en decor. Theaterhuis Amalia werkt met professionele acteurs, regisseurs en schrijvers. 

PODIUM AMALIA

Naast het maken en produceren van haar eigen theaterproducties, biedt Theaterhuis Amalia een podium aan nieuw schrijf-, acteer-, muziek- en kleinkunsttalent.

THEATER ARRANGEMENT

Een unieke plek voor uw eigen besloten voorstelling, voor uw kantoor, uw familie, uw vrienden. Bel voor een aantal passende suggesties.

PARKEREN

Op slechts 2 minuten lopen bevinden zich:
Parkeergarage Mauritskade (ingang Zeestraat),
Parkeergarage Parkstraat (ingang Oranjestraat, alleen s’avonds)
Parkeergarage Noordeinde (ingang Heulstraat)

Plantsoentheater-Sheila

OVER SHEILA

Vanaf 1986 werkt Sheila Lever als freelance actrice in tal van theaterproducties (onder regie van tal van regisseurs;  Koos Terpstra, Pieter Bouwman, Monique Kuipers, Wim Meuwissen, Ad van Kempen, Bart Vieveen en vele anderen. Zij speelde vele gastrollen groot en klein in diverse televisieseries; (Zeg es AA, Ha die Pa, Coverstory, 12 Steden 13 ongelukken, Prettig geregeld, Bureau Kruislaan, Snuf de Hond, Schooltelevisie, en etc.  en in commercials; ABNAmro, Kanis en Gunnik, Vizier, Lu crackers, LOI etc. Zij speelde in vele , bedrijfs- en speelfilms; o.a. Waterlanders van Simone van Dusseldorp, De Tasjesdief van Maria Peters,  Vrouwenvlees van Erwin van den Eshof en Nick Jongerius.

Vanaf 2003 speelt zij voornamelijk in de eigen gemaakte en geproduceerde theaterproducties van het Theaterhuis; zie archief website!

Zij regisseerde amateurtoneelgroepen in de Leidse regio en de Lustrum Musical van het Leidsch Studententoneel; Don Quichot en de man van La Mancha.
Zij werkte als regieassistent van Dirk Tanghe bij de Paardenkathedraal te Utrecht aan twee grote zaalproducties: Familie Tot en De Midsummernightsdream. Haar laatste regieprojecten waren bij het het eigen Theaterhuis: “Blank Uitschot” (2007), Brasserie La Mère (2008).

Het Amaliatheater

Gemeentewijzer-small