Over ons

WELKOM BIJ THEATERHUIS AMALIA

Contact: info@theaterhuisamalia.nl of  06 – 48 15 15 84

Een bezoek aan dit kleinschalige, intieme huiskamertheater staat voor een avond uit. De bezoekers maken deel uit van het decor en zitten er(meestal) midden in of boven op. De huisstijl en de eigen identiteit; kwaliteit, efficiënt, breed toegankelijk en professionele uitstraling is duidelijk herkenbaar in de werkwijze en de theaterproducties.

PODIUM AMALIA

Naast het maken en produceren van haar eigen theaterproducties, biedt Theaterhuis Amalia een podium aan nieuw schrijf-, acteer-, muziek- en kleinkunsttalent.

PARKEREN

Voldoende plaats voor vrij parkeren.

Plantsoentheater-Sheila

OVER SHEILA

Vanaf 1986 werkt Sheila Lever als freelance actrice in tal van theaterproducties (onder regie van tal van regisseurs;  Koos Terpstra, Pieter Bouwman, Monique Kuipers, Wim Meuwissen, Bart Vieveen en vele anderen. Vele gastrollen groot en klein in diverse televisieseries; (Zeg es AA, Ha die Pa, Coverstory, 12 Steden 13 ongelukken, Prettig geregeld, Bureau Kruislaan, Snuf de Hond, Schooltelevisie, en etc.  en in commercials; ABNAmro, Kanis en Gunnik, Vizier, Lu crackers, LOI etc. Zij speelde in vele , bedrijfs- en speelfilms; o.a. De Tasjesdief, Vrouwenvlees. Vanaf 2003 speelt zij voornamelijk in de eigen gemaakte en geproduceerde producties van het Theaterhuis; zie archief website!

Zij regisseerde amateurtoneelgroepen in de Leidse regio en de Lustrum Musical van het Leidsch Studententoneel; Don Quichot en de man van La Mancha.
Zij werkte als regieassistent van Dirk Tanghe bij de Paardenkathedraal te Utrecht aan twee grote zaalproducties: Familie Tot en De Midsummernightsdream. Haar laatste regieprojecten waren bij het Plantsoentheater: “Blank Uitschot” (2007), Brasserie La Mère (2008).  Op verzoek geeft zij workshops aan geïnteresseerden.