ZONDAG 12 MEI- 15.00 uur- singer-songwriter DANNY GUINAN en pianist ED VELTROP

Now is the time, het nieuwe album van de Ierse singer-songwriter Danny Guinan

Guinan is een singer-songwriter met een lange staat van dienst. Na een succesvolle periode als frontman van de Ierse band Speranza verhuisde hij naar Nederland om een ​​solocarrière te beginnen. Diverse albums later en na veel te hebben getoerd in Europa, de VS en Azië, stapte Guinan uit de schijnwerpers om zich volledig te focussen op het schrijven van nieuw materiaal.

Danny Guinan’s nieuwste pennenvruchten zijn te horen op het nieuwe album Now is the time dat op 19 november dit jaar verscheen. Hij wordt begeleid door Ed Veltrop op piano.

Now is the time, het nieuwe album van de Ierse singer-songwriter Danny Guinan, is misschien wel de perfecte soundtrack voor de wereld die uit de coronacrisis komt. Zijn songs raken universele thema’s als hoop en angst, liefde en verlies, moed en nederigheid. Ze onthullen het vooruitzicht van een nieuw begin, met de genezing van oude wonden en de belofte van een betere toekomst.

Kwetsbare muzikale verhalen

Nadat hij vanuit zijn geboorteland Ierland naar Nederland was verhuisd, begon Guinan aan een meedogenloos tourschema waarmee hij een trouwe fanbase opbouwde op het Europese vasteland. Daarna koos hij voor een periode waarin hij de rust en zichzelf wist terug te vinden. Het gaf hem dé inspiratie om zijn meest recente verzameling songs te schrijven en zorgvuldig te polijsten. Stuk voor stuk kwetsbare muzikale verhalen waarin hij breekt met het oude en het nieuwe omarmt.

Danny Guinan nam zijn nieuwe album op in de sublieme Exalto Studios in Haarlem (NL). Muzikanten als Ed Veltrop (piano), Ray-Edgar Duyns (bas), Leon Klaasse (drums) en Glenn Schwarzer (gitaar) hebben samen met mede-producer en technicus Bart Wagemakers het juiste gevoel in Guinan’s nieuwste songs weten te leggen. De strijkersarrangementen, geschreven door Wagemakers en uitgevoerd door The Magic Strings, zorgen voor de glorieuze finishing touch.

Dit is het moment. Voor reflectie. Voor visie. Voor een nieuw begin. Tijd om omhoog te kijken en de sterren te herontdekken. Tijd om even stil te staan ​​en te luisteren naar verhalen die even inspirerend en opbeurend zijn als eerlijk en nederig. Of in de woorden waarmee Danny Guinan de openingssong van zijn nieuwe album begint: Now is the time to start out again.

Biografie:

Als songwriter is Danny Guinan te vergelijken met artiesten als Damien Rice en Glen Hansard, hoewel ook zijn Ierse roots onmiskenbaar aanwezig zijn in zijn muziek. In het verleden toerde hij met onder meer Luka Bloom en Shane McGowan. Inmiddels heeft hij zich ontwikkeld tot een songwriter wiens eigen stem, spel en melodieën niet langer per definitie terug-echoën naar zijn geboorteland.

 

  • Informatie voorstelling:
  • Datum:
  • ZONDAG 12 MEI
  • Aanvang: 15.00 UUR
  • Deur open: 14.30 UUR
  • Prijs: 29,50 EURO INCL. KOFFIE'/ THEE VOORAF EN DRANKJE NA AFLOOP