Zaterdag 17 oktober- 20.30 uur- Fantoomgeluk- Janneke Jager- Cabaret.

Twijfelend tussen weemoed en schaamte maakt Janneke een verrassende balans op aan de hand van die ene grote vraag: Wat als…?

Fantoomgeluk – Janneke Jager
Een fout-nostalgische cabaret trip

Wanneer Janneke op zolder struikelt over een vergeten tas met oude cassettebandjes, wordt ze teruggeslingerd in de tijd. Opeens zit ze weer op haar tienerkamertje, te dromen over ‘later’.  Een paar dingen worden haar al snel volkomen duidelijk. Eén: dat vroeger niet alles beter was – zoals haar erbarmelijke muzieksmaak én haar dubieuze kapsels. Twee: dat de meest belabberde songteksten als een virus op je harde schijf blijven zitten, al dan niet fonetisch. En drie: dat alles behoorlijk anders is uitgepakt dan ze toen hoopte én kon vermoeden. Maar is dat erg? En kan het nog anders? Twijfelend tussen weemoed en schaamte maakt Janneke een verrassende balans op aan de hand van die ene grote vraag: Wat als…?

Teksten & zang: Janneke Jager
Muziek & begeleiding: Bas Bons & Timo Menkveld
Regie: Titus Tiel Groenestege
Impressie ‘Fantoomgeluk’: https://youtu.be/NSDBnNXg71U

Over Janneke

De roots van Janneke Jager liggen in Groningen. Met een brutale blik bekijkt ze de wereld en vertelt of zingt hierover met een ontluisterende opmerkzaamheid. Inmiddels heeft ze al flink wat jaren geleden de Noordelijke klei van haar roze laarsjes geschud en timmert ze aan de weg in cabaretland. Dit doet ze vanuit haar thuisstad Utrecht, waar het begon met de publieksprijs van het Utrechts Cabaretfestival  (2013). Janneke stond in de kwartfinale van het Leids Cabaretfestival (2015) en breidde vervolgens haar vlieguren op het podium flink uit in de twee jaar dat ze speelde bij De Cabaretpoel. Hierbij maakte ze deel uit van de samenstelling met oa Thijs van de Meeberg, Patrick Nederkoorn en Marco Lopes. Ze werd door Guido Weijers geprogrammeerd tijdens zijn Comedy Festival. Janneke wordt regelmatig ingezet door RTV Utrecht en RTV Noord. Was te zien op NPO2, in de Flair, het AD, LEVEN! Magazine en de Vrouw Glossy en was meerdere keren op de radio te horen, waaronder bij Ricky Koole, Eddy Keur (NH Radio) en Paul Rabbering (Radio 2). Janneke volgde een opleidingstraject aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en bespeelt sinds 2011 diverse landelijke podia, van de Waddeneilanden tot aan de Zuidelijke landsgrenzen.

Janneke overdrijft graag een beetje. Af en toe kan ze je tot tranen toe ontroeren. Het liefst doet ze allebei; een drama Queen met een vleugje Groningse nuchterheid. Hoe dat in z’n werk gaat, kunt u het beste zelf ervaren.

Meer informatie & speellijst: www.jannekejager.nl

 • Informatie voorstelling:
 • Tekst:
 • Janneke Jager
 • Speladvies:
 • Muziek & begeleiding: Bas Bons & Timo Menkveld Regie; Titus Tiel Groenestege
 • Datum:
 • 17 oktober
 • Aanvang: 20.30 uur
 • Deur open: 20.00 uur
 • Prijs: 25 euro
 • Wij willen het lopen tot een minimum beperken en vragen u bij binnenkomst direct plaats te nemen op de 'toegewezen' stoelen. Na afloop verzoeken wij u gepaste afstand te houden bij het verlaten van het huis.