De voorstelling UPSTAIRS DOWNSTAIRS – THEATERHUIS AMALIA- OP AANVRAAG TE BOEKEN!

 

Theaterstuk ‘Upstairs Downstairs’ neemt de sociale verhoudingen tussen de ‘meid’ en de ‘mevrouw’ van toen én nu onder de loep!

Wie zijn de ‘dienstmeisjes’ anno 2017? Wat weten we van hen? Hoe eerlijk zijn we naar elkaar toe? Hoe helder zijn de rollen binnen deze arbeidsrelatie?

De titel Upstairs Downstairs verwijst naar de negentiende eeuw, waarin de westerse maatschappij was ingedeeld in rangen- en standen. Een tijd waarin sociale ongelijkheid werd geaccepteerd en zelfs benadrukt werd: de meid droeg een uniform, een schort, en moest apart eten en drinken. Huizen, zoals die in de Amaliastraat, werden er zelfs naar gebouwd. Het huispersoneel werkte en leefde in het souterrain en de dienstmeisje sliepen op de zolder.

Hoe anders is het nu in onze westerse maatschappij? Sociale ongelijkheid wordt maatschappelijk niet meer geaccepteerd. Nu zijn het vooral de tweeverdieners, jonge huishoudens mét of zonder kinderen, die steeds vaker de service inhuren van een kinderoppas, een schoonmaker en thuiszorg voor de ouders die langer zelfstandig willen blijven wonen. Maar hoe verhouden we ons tot elkaar en waarom voelen we een sociaal ongemak in de arbeidsrelatie?

De voorstelling behaalde inmiddels meer dan 100 uitverkochte voorstellingen en reist langs het culturele erfgoed van Nederland, variërend van een gewone huiskamer tot en met een stijlkamer in een landhuis, een tuinkamer in een kasteel of orangerie van een buitenplaats.

En ook bij U in de huiskamer, in het atelier, op de boerderij, in het rijtjeshuis………… of in onze eigen woonkamer van Theaterhuis Amalia……………het kan allemaal.

Cast  Tekst; Jurre Bussemaker, Regie: Karina Kroft, Spel: Sheila Lever en Marijke Schipper.

Voor boekingen en informatie: info@theaterhuisamalia.nl

 

Sophie Lever (art director/ copywriter) en collage kunstenares heeft speciaal

voor ons theaterhuis een tweetal cadeaubonnen (één voor hem en één voor haar) ontworpen, waarmee je niet alleen een voorstelling naar keuze cadeau kunt doen, maar die je na gebruik -als art print- ook ingelijst aan de muur kunt hangen.
Het originele tweeluik ‘IT’S ALL THEATRE’ hangt in ons theaterhuis en kunt u tijdens een voorstelling in het echt komen bewonderen.
De cadeaubonnen zijn voor € 30,- per stuk (geldig voor 1 voorstelling naar keuze t.w.v. € 25,- , incl. verzending) te bestellen via info@theaterhuisamalia.nl

Exclusieve prints in verschillende formaten van het tweeluik zijn in gelimiteerde oplage te koop. Heeft u hier interesse in? Neem dan contact op met Sophie via hello@sophielever.com

Meer informatie over Sophie haar werk, vindt u op sophielever.com

 

De  voorstelling Upstairs Downstairs  is op aanvraag te boeken voor min: 30 personen.  info@theaterhuisamlia.nl

 

 

 

 

  • Informatie voorstelling:
  • koffie/ thee vooraf en glaasje na afloop wordt u aangeboden door het huis!