UITVERKOCHT! 2e Pinksterdag 29 mei-16.00 uur-concert Duo Caran- Kasteel Oud Poelgeest

DUO CARAN - Carla Bos (harp) en Anne- Marie Volten (viool)

DE DAG VAN HET KASTEEL 

In samenwerking met Kasteel Oude Poelgeest organiseert Theaterhuis Amalia een concert op maandag 2e Pinksterdag, op 29 mei.

In de negentiende eeuw was het zeer gebruikelijk dat er bij voorname huizen, Kastelen en paleizen , “Upstairs “op de bel- etage gelegen salon een poëzie of muziekoptreden ten gehore werd gebracht.

Het concert van Duo Caran vindt dan ook plaats op de Bel- etage van het kasteel, in de prachtige Drakenzaal.

Anne-Marie Volten – viool
Carla Bos – harp

Caran is een duo van harpiste Carla Bos en violiste Anne-Marie Volten dat haar publiek mee op avontuur neemt met haar muzikale vertellingen, verhalende programmering en veelzijdigheid in muziekgenres. Zo verzorgden zij behalve concerten ook de muzikale omlijsting van lezingen en evenementen op bijzondere locaties.

Door haar liefde voor dit creatieve proces en de kamermuziek speelde Anne-Marie na haar opleiding in Den Haag en Wenen op kamermuziekconcerten in binnen en buitenland. Ze was 1e violiste in het Nederlands Kamerorkest. Ze richtte het Vespucci Kwartet op en het muziektheatergezelschap BloedRood. Ze bedacht de muziek voor theaterproducties als “De Gelukkige Prins” van Oscar Wilde en “De rebelse prinses van Voorburg”, Un dia tabata en speelde voorstellingen van Dogtroep, 2-ater en De Grote Haar, Verhalenhuis Brandaan en Evenblij Theater.

Carla Bos studeerde harp aan hetzelfde Haagse conservatorium en studeerde af bij de bekende harpist Edward Witsenburg (kamermuziek) en Ernestine Stoop (uitvoerend musicus). Carla is harpist van het Remix Ensemble for Contemporary Music in Porto, Portugal. Daarnaast is zij als freelancer zowel solistisch als met kamermuziekensembles werkzaam bij o.a. het Schönberg Ensemble, Amsterdam Sinfonietta, het Residentie Orkest. Ze maakte tournees naar o.m. Frankrijk, België, Duitsland, Italië, Portugal, Rusland en Amerika.

De deur is vanaf 16.oo uur geopend.

Het concert vangt aan om 16.15 uur.

Van harte welkom!!

Er is een beperkt aantal plaatsen dus raden we aan om tijdig te reserveren!!

Tijdens De Dag van het Kasteel vinden er rondleidingen plaats op het Kasteel.

 

 

  • Informatie voorstelling:
  • Datum:
  • 29 mei
  • Aanvang: 16,15 uur
  • Deur open: 16,00 uur
  • Prijs: 22,50 euro