UITVERKOCHT! ZONDAG 12 DECEMBER- 15.00 UUR- EDUARD PREDA- PIANOCONCERT

Eduard Preda winnaar (samen met broer Thomas) Prinses Christina Concours Jazz 2021!

Eduard Preda (Deventer, 2001) is een Nederlandse pianist, componist en improvisator. Zijn eerste pianolessen ontving hij van zijn vader, de bekende jazzmusicus en multi-instrumentalist Marius Preda.

Vanaf het moment dat Eduard  op 13 jarige leeftijd een bezoek bracht aan het Concertgebouworkest wist hij dat hij concertpianist wilde worden. Hij vervolgde met extra passie en toewijding zijn klassieke pianolessen.

Sinds 2017 krijgt Eduard Preda, met een beurs van de VandenEnde Foundation,  pianolessen bij de vooraanstaande pianist en pianopedagoog Jan Wijn!

In 2018 was Eduard finalist en prijswinnaar bij het Prinses Christina Concours West 1.

In 2019 vertrok Eduard naar Boston, naar het prestigieuze Berklee College of Music.  Daar had hij onder meer les van jazzpianiste Zahili Gonzalez Zamora en volgde hij een masterclass van de bekende Amerikaanse jazzmusicus Fred Hersch.

Sinds september 2020 volgt Eduard Preda masterclasses bij Paolo Giacometti, concertpianist en hoofdvakdocent aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf.

Naast zijn eigen composities speelt Eduard  ook regelmatig hedendaags populair repertoire van Howard, Benson en Presley samen met zijn broer en basgitarist Thomas Preda.

Uit de Volkskrant:

“De broers Eduard en Thomas Preda maken furore met hun jazzy klassiek. Op piano en basgitaar laten ze Chopin net zo ongeremd swingen als Elvis Presley”.

Hij was te gast als ‘Jonge Held’ in het televisieprogramma ‘Podium Witteman’ en speelde samen met het ensemble Fuse, het huisgezelschap van Podium Witteman. Een jaar later, in november 2020, trad Eduard opnieuw op bij Podium Witteman, in het kader van een hommage aan zijn leermeester Jan Wijn. Opnamen uit beide televisieprogramma’s staan op de website:

EDUARD PREDA 

 

 

 

  • Informatie voorstelling:
  • Datum:
  • 12 december 2021
  • Aanvang: 15.00 uur
  • Deur open: 14.30 uur
  • Prijs: 25 euro
  • incl. koffie/ thee vooraf en drankje na afloop