ZATERDAG 20 JUNI-20.30 uur- GUMBO & THE MONK- BLUES.

Gumbo & The Monk “A duo with a deep southern sound and a heart full of blues”

Gumbo & The Monk

“A duo with a deep southern sound and a heart full of blues”

Vorig jaar genoten  jullie zeer van de temperamentvolle blues van de in Spanje geboren Fabian! Hij was al eerder te horen tijdens zijn deelname aan De Beste Singer Songwriter van Nederland en De Wereld Draait Door. Met zijn  Spittin Blues Tour deed hij menig hart sneller doen kloppen in onze Huiskamer!!

Nu opnieuw laat hij met de rauwe sound van de Mississippi Delta Blues, in de formatie van Gumbo & The Monk, jullie hart sneller kloppen!

Dit doen ze op traditionele handgemaakte instrumenten zoals de Cigar Box Guitar, License Plate Resonator Guitar en Diddley Bow. Het duo vertolkt nummers van o.a. Robert Johnson, Son House, Mississippi John Hurt en vroege nummers van Muddy Waters, Howlin’ Wolf en John Lee Hooker. In een intieme (semi)akoestische setting waant het publiek zich in een originele Juke Joint  in Mississippi.

Gumbo & The Monk brengen hun intense, intieme en doorleefde show op diverse podia en festivals binnen en buiten Nederland.

Als finalisten van Dutch Blues Challenge 2018 zet dit duo hun missie voort om de sound van de ‘oerblues’ weer te doen herleven.

“Stampende voeten, zwetende koppen en huilende gitaren!”

“Gumbo & The Monk zijn echte puristen” Johan Derksen – Muziek Voor Volwassenen

“Op hun zelfgemaakte instrumenten benaderden zij misschien nog het meest de echte, authentieke country blues” Cuby & The Blizzards Museum

 

  • Informatie voorstelling:
  • Datum:
  • zaterdag 20 juni
  • Aanvang: 20.30 uur
  • Deur open: 20.00 uur
  • Prijs: 25 euro
  • incl. koffie/ thee/ koek vooraf en drankje na afloop!